Elena Udrea, învinsă la Curtea Constituțională

Anul trecut Elena Udrea a scos de sub masă legea privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate. Golănia Elenei Udrea a fost stopată zilele acestea de Curtea Constituţională care a admis contestația depusă de parlamentarii USL cu privire la legea privind publicitatea stradală.

La finalul anului trecut pentru a favoriza a firmă apropiată de PDL, Elena Udrea a iniţiat o lege prin care reglementa publicitatea stradală. Reprezentanţii unor societăţi din domeniu spuneau la acea vreme că legea favorizează o firmă apropiată Elenei Udrea, societatea respectivă fiind implicată în campania de promovare a brandului de ţară “Romania, land of choice”. De altfel, Udrea a încredinţat în 2010 mai multe contracte acestei firme.

Iată însă că zilele acestea Curtea Constituțională a admis contestația depusă de parlamentarii USL cu privire la legea privind publicitatea stradală. Practic dacă legea Elenei Udrea ar fi intrat în vigoare, toate bannerele și panourile publicitare ar fi fost amplasate doar cu aprobarea Inspectoratului de Stat în Construcții, instituție aflată în subordinea ministerului Dezvoltării. Cu alte cuvinte, acordarea autorizațiilor pentru publicitate stradală ar fi rămas la bunul plac al Elenei Udrea.

Stoparea acestui abuz a fost posibilă cu concursul lui Dan Cristian Popescu, Președintele Filialei Sector 2, care după ce s-a consultat cu firmele de profil din România, împreună cu deputatul liberal Diana Tușa, au iniţiat demersul de contestare la Curtea Constituționala a acestui proiect de lege abuziv, nedemocratic şi neconstituţional iniţiat de Elena Udrea. “De asemenea am beneficiat de sprijinul incontestabil al conducerii USL, iar majoritatea parlamentarilor PNL şi PSD au semnat contestaţia. Organizația liberală a Sectorului 2 va continua să urmărească și să sancționeze, prin toate mijloacele legale, orice încercare a reprezentanților actualei puteri de a promova abuzul și dictatura în România” se arată într-un comunicat de presă al PNL, sector 2.
Sursa: aici